Snøbrøyting

Denne siden vil holdes oppdatert med informasjon rundt brøyting i nærområdet.

  • Røyken Kommune står for snøbrøyting på offentlige veier. Er det problemer eller klager rundt brøyting, kontakt dem via http://www.royken.kommune.no/Meld-fra/Meldfra/ eller tlf/epost. Styret i Øvre Gleinåsen Vel fronter ikke brøyteklager til kommunen.
  • Garasjelagene står for brøyting av garasjeområder.

Snø som brøytes fra garasjeområdet i krysset Granliveien/Bjørnstadveien  plasseres i en haug på gjesteparkeringen ved granittmuren ytterst i Granliveien. Det har fungert bra frem til i år (2014), men i det siste har det vært utfordrende for brøytemannskapet å gjøre jobben sin pga parkerte biler:

Hvis det står biler foran snøhaugen oppe eller nede ved gjesteparkeringen, vil det ikke bli brøytet. Hvis det står biler midt på parkeringsplassen eller altfor langt uti gaten, kommer ikke traktoren til, og det vil ikke bli brøytet. Traktoren trenger plass for å snu i garasjeområdet; det er trangt. Uvøren parkering i gatene kan også representere fare ved brann: Kommer ikke traktoren inn, vil heller ikke brannbilen klare å kjøre inn! Firmaet har ordre fra Røyken Kommune om at hvis det er fare for å dulte borti biler, skal de rygge tilbake og ikke fortsette. Dvs er det oss selv det går utover.

Det er greit å parkere innerst ved siden av garasjerekken som har «ryggen» ned mot Granliveien. Men parkering lengre ute, på gjesteparkeringen over og under granittmuren, er forbudt om vinteren.

Hvis det er parkeringskaos pga snø: Prøv å finne et annet midlertidig sted å sette bilen, eller evt parker innerst i et hjørne slik at ikke hele området går glipp av brøytingen.

Parkerer du langs veien utenfor huset ditt: Prøv å plassere bilen så nærme eiendommen som mulig. Måk bort snø mellom gjerdet ditt og bilen.

Det er ikke noe fast tidsrom hvor det blir brøytet. Hvis det kommer veldig mye snø, prøver mannskapet å brøyte om morgenen; ellers kan man forvente brøyting utpå ettermiddagen/kvelden. Så dersom du MÅ parkere foran snøhaugen: Hvis det kommer snøfall, prøv å la bilen stå der kortest mulig.

Vi jobbet med å finne et alternativ sted å dumpe snø, men har lagt det på is. Parkeringsmulighetene i området er utfordrende. Gode ideer mottas med takk.

Det er flere garasjer som står ubrukte. Hvis du som leser dette, har en som kan lånes ut eller evt leies ut: Kontakt Styret, så skal vi formidle informasjonen via disse nettsidene.

Litt trivia og tilbakemeldinger fra brøytemannskapene:

  • Klipp hekkene som henger ut fra eiendommen din.
  • Hvis dere nederst i Bjørnstadveien ønsker å få fortauet måkt, må søppeldunkene flyttes inn på deres egen eiendom.
  • Det lages ikke brøytekanter inn mot eiendommene for å være kjipe. Hvis man slår av fresen hver gang man kjører forbi en eiendom, vil den slites svært raskt, og til slutt bryte sammen.
  • Brøytingen stanser 1 meter fra garasjeportene. Det er av sikkerhetshensyn; hvis traktoren sklir eller henger seg borti noe, skal det veldig lite til for at snøskuffen slår inn i en garasjeport. Tidligere ble det lagret snø inn mot en garasjevegg, men veggene er skjøre og gamle, og en gang gikk en vegg i stykker. Det er derfor snøen samles på gjesteparkeringen nå.
  • Ikke måk snøen foran garasjeporten din uti gaten like etter at det er blitt brøytet.
  • Parkering på fortauet nederst i Bjørnstadveien gjør det vanskelig å måke.
  • Sjåføren av brøytebilen opplever at barn gjemmer seg bak hekker og lignende for å få seg en dusj av snø. Det skjer også at de løper tett opptil bak traktoren når brøyting pågår, og at de da befinner seg bak når han skal snu og lignende. Det finnes også snøhuler i snøhaugene som blir laget flere steder hvor han da har opplevd at de gjemmer seg inni. Dette er åpenbart farlig, og vi oppfordrer til at dere som har barn i aktuell alder informerer om dette.