Familiedag med Vinterleik 12. mars

Røyken Historielag har tatt initiativ til å arrangere en «Vinterleik som i gamle dager» – søndag 12. mars fra 12.00 til 16.00 ved Midtbygda skole. Katrineåsen Vel og Gleinåsen Vel er medarrangør og har lagt til rette for flere øvelser tilpasset snømengde og føreforhold.

Blir det nok snø, blir det miniskirenn og kanskje akekonkurranse. Ellers er det lagt opp til hestesko- og blikkbokskasting, tautrekking, sisten, potetløp, spikerslåing og gjettekonkurranser. Alle barn som deltar, får diplom og medalje. De voksne får en artig dag.

Det blir salg av sjokoladekake, mineralvann og pølser, samt deig til steking av snobrød, eller pinnebrød, på tønnegrillen. Varm drikke må folk eventuelt ta med hjemmefra.

Dette er et typisk familiearrangement for hele bygda, som kanskje vil bli arrangert årlig fremover. Ved Midtbygda skole er det fine parkeringsforhold og fine arealer for utendørsleik. Røyken Historielag og de to vellene oppfordrer folk til å ta på seg klær som barn og voksene brukte for 60-70 år siden – eller enda tidligere.

Så satses det på strålende sol og et par minusgrader i snøen – og en myldrende aktivitet i Midtbygda 12. mars!

Kostymerenn på Spikkestad i 1952. Om dere ikke har kostymer, oppfordres deltagere på Vinterleiken å ha på seg klær som i gamle dager.
Skileik: Blir det snø nok, er det duket for skirenn og aking under Vinterleiken 2017.