Snegleaksjon: Ny runde 24-25 september

Røyken Kommune kjører nok en kampanje hvor de deler ut Nemaslug til bekjempelse av brunsneglene. I disse dager legger de egg, og jo færre de får lagt, jo mindre blir problemet neste år.

Nemaslug er et biologisk middel som dreper brunsnegler, men som er ufarlig for mennesker, husdyr, planter, frukt og grønnsaker. Metoden er anbefalt av Det Norske Hageselskap og Bioforsk på Ås.

Dette middelet vil bli delt ut til beboere på Gleinåsen (inklusive Nedre Gleinåsen) onsdag 24. september og torsdag 25. september. Vi kommer igjen til å stå i garasjen i Seljefaret 4 klokken 18:00 – 19:00.

Sneglene beveger seg fritt mellom hagene, så jo flere som blir med på denne aksjonen, jo mindre vil snegleproblemet bli neste år.

Det du må gjøre, er å plukke noen få snegler fra hagen din, legge dem oppi en skål, bøtte, pose eller lignende, og ta dem med opp til garasjen i Seljefaret. Her skal de dyppes i Nemaslug, og klippes i to. Så tar du dem med tilbake til hagen din og legger dem ut. Nye snegler vil spise disse døde sneglene, og dermed sprer smitten seg videre.

Mer info om Nemaslug kan finnes her: http://nemaslug.no/